Vijesti
Vuković: PDP neće u pregovore o mirnom razlazu u BiH Partija demokratskog progresa (PDP) neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima o mirnom razlazu u BiH jer je ta tema "unaprijed osuđena na neuspjeh", tvrdi zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.
# Agencija
Partija demokratskog progresa (PDP) neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima o mirnom razlazu u BiH jer je ta tema "unaprijed osuđena na neuspjeh", tvrdi zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

"Na sceni je ponovno 'bildanje političkih mišića' pričom o nacionalnim temama kako to SNSD aktivno radi već petnaestak godina i očigledno je da se aktivno priprema za opšte izbore 2022. godine", rekao je Vuković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

PDP, naveo je on, pita da li je mirni razlaz usaglašen sa Srbijom.

"PDP je jasno čuo od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih funkcionera te zemlje da su oni za teritorijalni integritet BiH, koja u svom sastavu ima Republiku Srpsku sa dejtonskim nadležnostima", naglasio je Vuković.

Govoreći o partnerstvu sa partijama u FBiH, Vuković je rekao da PDP nije razgovarao sa bilo kim u FBiH, te da nema posebnu ambiciju da se bavi pitanjima u tom entitetu.

Vuković je naveo da je fokus PDP-a Republika Srpska i promjena vlasti u Republici Srpskoj.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.