Vijesti
Vulin o "srpskom svijetu": Ujedinjenje je počelo i to se više ne može zaustaviti Dodao je da često čuje da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe za okupljanje u srpskoj državi
#

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da"nikome nije smetalo to što su se Nijemci ujedinili i tako završili reviziju rezultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi.

- Vjerujem da stvaranje srpskog svijeta rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje "velike Albanije", garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu -  rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on saborci, ali nije rijetko da ne misle isto, piše Avaz.

Dodao je da često čuje da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe za okupljanje u srpskoj državi.

- Zaboravlja se da smo mi tako već živjeli, vjekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha - naglasio je Vulin.

Kako je rekao, nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.