Vijesti
Vulin: Vezani smo za Prištinu dok ne poludimo Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Priština ne želi dijalog i da ga ideja o razgraničenju ne raduje, ali vjeruje da je moguća
#

"Volio bih da Kadri Veselji bude što dalje od mene, ja bih volio da između mene i njega, između nas i njih ima snažna, posjednuta, čvrsto dobro posjednuta granica, jer kada to budemo imali, onda ćemo imati izvjesnost da će vladati mir", rekao je Vulin za televiziju O2, napominjući da za svoju ideju nema podršku predsjednika države Aleksandra Vučića ni vlade.

Govoreći o svojoj ideji razgraničenja, Vulin je naveo da zapadne zemlje smatraju da Srbi ne smiju da ugroze na bilo koji način "teritorijalnu cjelovitost velikog i nezavisnog Kosova" i da je on protiv takvog stava.

"Dokle ćemo biti vezani za ono što radi Priština, da od njihovih poteza zavisi naš razvoj", upitao je.

"Postojala je u Turskoj kazna vezivanja za mrtvaca, dok živ čovjek ne poludi. To smo mi, vezani za Prištinu, Haradinaja, teroriste", rekao je Vulin.

On je rekao da u rješavanju kosovskog pitanja mora da se misli na sve Srbe bez obzira gdje god da žive, navodeći i da Srbija nema teritorijalne pretenzije prema drugim državama.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.