15 C
Sarajevo
28.03.2024

Guccijev crni džemper u središtu rasističkog skandala

Naime, ova kompanija se suočila s kritikama nakon što su se pojavile fotografije “balaclava jumpera”, koji ima isječak na ustima oko koga se nalazi crveni dio koji podsjeća na usne. Iz Guccija su se ubrzo izvinili za prouzrokovanu štetu i odmah su povukli džemper iz svojih trgovina i sa svoje internetske stranice.

Međutim, ovaj odjevni predmet još je dostupan za kupovinu po cijeni 890 dolara na internetskoj stranici Spring, gdje je opisan kao sastavni dio zimske kolekcije koja je inspirisana starim skijaškim maskama. No, mnogi su iznijeli kritike zbog samog izgleda džempera ubrzo nakon što se pojavila fotografija na internetu, a preko društvenih mreža se pokrenula kampanja protiv kupovine Gucci proizvoda.

– Smatramo da je raznolikost fundamentalna vrijednost koju trebamo njegovati, poštovati i svaku odluku koju donosimo trebamo na ovome temeljiti. Potpuno smo posvećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za kompletan Gucci kolektiv – saopćili su iz ovog italijanskog modnog giganta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA