Vijesti
Vulin: Vojska Srbije nastaviće da razvija ABHO komponentu Dodao je da će neka rešenja koja su, bezrazložno, napuštena i promenjena biti preispitana i vraćena u narednom periodu prilikom jačanja ABHO komponente vojske.
#

ABHO komponenta Vojske pokazala je vrijednost i zunačaj u borbi protiv Kovid-19 i u narednom periodu nastavićemo da je jačamo, rekao je danas u Kruševcu ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska Centra atomsko-biološko-hemijske odbrane I 246. ABHO batoljona Kopnene vojske.

 "Borba protiv Kovid-19 je pokazala koliko su važni ljudi I obuka, koliko je važna motivisanost, i da je važno imati odgovarajući organizacioni momenat i da imate jedinicu koja je u stanju da sve ovo iznese", rekao je ministar.

Dodao je da će neka rešenja koja su, bezrazložno, napuštena i promenjena biti preispitana i vraćena u narednom periodu prilikom jačanja ABHO komponente vojske.

"Vodićemo računa da odgovorimo na nove izazove, a Vojska Srbije je pokazala da je spremna za sve, da je spremna za svaku situaciju, da je spremna za svaki izazov, i da za najmanje vremena i najmanje ulaganja, bude u stanju da se prilagodi, da pronađe odgovarajući odgovor i da bude na usluzi svom narodu”, rekao je Vulin.

On je sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem obišao pripadnike Centra i bataljona ABHO u kasarni “Car Lazar”, prisustvovali su prikazu sredstava i opreme, a referisali su im komandanti tih jedinica.

General Simović je istakao je da osim lekara, medicinskih sestara i policajaca, Srbija sigurno može da bude ponosna na sve vojnike i starešine koji su učestvovali u otklanjanju posledica korona virusa.

"Posebno može da bude ponosna na naše "zlatne", stručne i potpuno posvećene poslu vojnike i starješine jedinica ABHO iz Kruševca”, dodao je Simović.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.