15 C
Sarajevo
25.04.2024

Vučić se zabrinuo nakon odluke Kosova: “Plan Prištine je da do kraja marta potpuno ukinu granicu sa Albanijom”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas, povodom izjave Ramuša Haradinaja da nestaju granice između Kosova i Albanije, da će Albanci pokušati da cijelu međunarodnu zajednicu dovedu do svršenog čina.

“Meni je jasno da će oni da grade svoj plan. Kada krajem marta budu izbrisali granice tada će ukinuti takse prema centralnoj Srbiji i reći da su spremni da razgovaraju, ali sa drugačije pozicije, ujedinjenog Kosova i Albanije”, kazao je Vučić u izjavi novinarima.

Objasnio je da će Albanci nastaviti po fazama da rade i da se radi o nečemu na šta je Beograd upozoravao ranije.

- OGLAS -

– Oni će nastaviti sa planom da ukidaju granicu između Albanije i Kosova, i njihov cilj je da krajem marta potpuno uklone granicu. Ja ne znam do kada će sve ovo trajati i kako mogu mirno da gledaju. Nekima ne odgovara jaka Srbija, već žele da je vide slabu kao nekada. Za nas je najvažnije da garantujemo bezbednost i sigurnost Srbima na KiM i da imaju redovne plate. Mi ovim moramo da se bavimo, a ne šetnjama – rekao je Vučić na novogodišnjoj pres konferenciji.

“Vidim koliko smeta snažna Srbija. Kada pogledam one u Hrvatskoj, to je nadrealno šta oni pišu i govore, nema veze sa realnošću. Ali razumete zašto to rade jer nekima od njih ne odgovara jaka Srbija, želeli bi da je vide slabu kao do skora. Nemate šta da se ljutite na to”, objasnio je on.

Vučić je kazao da će Srbija obavijesti međunarodnu zajednicu za sve probleme koje Albanci stvaraju na Kosovu, ali da do sada nikada nije naišao konkretan odgovor.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA