12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

BNV Novi Pazar finansira štampanje rječnika Dževada Jahića

Bošnjačko nacionalno vijeće iz Novog Pazara doznačilo je prema ranije potpisanom ugovoru Vijeću kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) sredstva za izradu desetog toma višetomnog Rječnika bosanskog jezika autora Dževada Jahića i njegovog stručnog tima.

Doznačena sredstva predstavljaju približno polovinu potrebnih sredstava za izradu desetog toma Rječnika bosanskog jezika, saopćeno je iz VKBI-a.

Višetomni Rječnik bosanskog jezika, po studiji izvodljivosti autora prof.dr. Dževada Jahića, bit će sačinjen od četrnaest tomova.

- OGLAS -

Bošnjačko nacionalno vijeće iz Srbije i Bošnjački savjet u Crnoj Gori, sa sjedištem u Rožajama u 2018. godini obezbijedili su i doznačili sredstva za izradu devetog toma Rječnika bosanskog jezika, koji je početkom 2019. godine završen.

Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca očekuje finansijsku podršku i općina iz Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo, te resornih ministarstava Vlade Kantona Sarajevo i Skupštine Kantona Sarajevo, za štampanje VIII i IX toma Rječnika, koji su završeni.

Projekat višetomnog ili enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika u kontinuitetu se radi više od 12 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA