Vijesti
Zagreb: Ponovno dva manja potresa Dva potresa koji su večeras oko 20.53 i 20.55, u razmaku od svega nekoliko minuta, osjetili Zagrepčani, bili su blaže magnitude i kraćeg trajanja. Prvi potres bio je magnitude 3.7 Richtera, a drugi sličan po intenzitetu.
#

U Zagrebu su se večeras oko 20.50 sati osjetila dva manja uzastopna potresa u razmaku od nekoliko minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Dva potresa koji su večeras oko 20.53 i 20.55, u razmaku od svega nekoliko minuta, osjetili Zagrepčani, bili su blaže magnitude i kraćeg trajanja. Prvi potres bio je magnitude 3.7 Richtera, a drugi sličan po intenzitetu.

Nakon potresa magnitude 5.5 po Richteru koji je izazvao znatne materijalne štete te uzeo jedan ljudski život, tlo na području grada Zagreba i okolice treslo se u više navrata, a samo manji dio trešnji mogao se i osjetiti, dok su ostali, manji, zabilježeni samo na seizmološkim mjernim instrumentima.

Stručnjaci seizmolozi poručuju kako je nakon prvog, jakog potresa s epicentrom u Čučerju pokraj Zagreba, za očekivati da će se neko vrijeme potresi ponavljati dok ne dođe do trajnijeg smirivanja tektonskih ploča.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.