15 C
Sarajevo
25.04.2024

Maleni genijalac iz Sarajeva postao ”Microsoftov” saradnik

Položio je test i dobio internacionalno priznati MTA (Microsoft Technology Associate) certifikat te na taj način postao jedan od najmlađih ”Microsoftovih” tehnoloških saradnika.

Kako je kazala Makova mama Elma Rovčanin-Ostrogonac, njegovo zanimanje za informatiku i tehnologiju oduvijek je prevazilazilo nivo igranja igrica.

“Tragajući za nekim kursom ili školom u Sarajevu gdje bi djeca mlađeg uzrasta mogla steći znanje o osnovama programiranja i rada na računaru, saznali smo za multidisciplinarnu školu „School&School“, gdje pomažu djeci da prepoznaju svoje sklonosti i ostvare se u onome što vole. Tu je mnogo talentirane djece s kojima se Mak druži” – kazala je Rovčanin-Ostrogonac.

- OGLAS -

MTA certifikat, koji je ovaj vrijedni dječak dobio, predstavlja početni korak prema izgradnji uspješne karijere u tehnologiji.

Za Maka je to bilo veliko iskustvo, a ono što prati samo polaganje, poput susreta s autoriziranim testing centrom, ograničenog vremena, te polaganja ispita na engleskom jeziku, kako kaže njegova mama, jednako je vrijedno kao i sam certifikat.

Ovaj vrijedni 12-godišnjak kazao je kako planira nastaviti vrijedno raditi, a potrebno je da položi još tri ispita da bi postao IT ekspert. S obzirom na njegovu ljubav prema ovoj oblasti, posvećenost i upornost, kao i podršku roditelja, uspjeh zasigurno neće izostati.

Osim što voli informatiku, Mak pohađa i kurseve njemačkog i engleskog jezika, a u slobodno vrijeme druži se s vršnjacima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA