15 C
Sarajevo
25.04.2024

Dodik tvrdi da su OHR i međunarodna zajednica antisrpski motivisani

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su OHR i međunarodna zajednica u BiH uvijek bili antisrpski motivisani, jednostrani i u funkciji podrške jednoj priči i strani, prije svega bošnjačko-muslimanskoj.
Komentarišući stav OHR da visoki predstavnik u BiH neće prisustvovati komemoracijama srpskim žrtvama dok se ne prestane negirati navodni genocid u Srebrenici i govoriti protiv BiH, Dodik je istakao da takav stav OHR nije ništa novo od (Benjamina) Kalaja do (Valentina) Incka koji pripadaju istoj državi i istoj ideologiji.

– Uvijek se očekivalo od Srba da sami sebe satanizuju, kažnjavaju i, ako je moguće, okrivljuju i istjeraju sa ovih prostora – rekao je Dodik novinarima u konjičkom selu Borci gdje je danas osveštan novoobnovljeni hram Svetih apostola Petra i Pavla. On je dodao da se nije uspjela dokazati priča o genocidu, zbog čega se sada pokušava zabraniti ljudima da misle, iako je, kako je naveo, taj Zapad pun priče o slobodi mišljenja.

– Ima mnogo primjera koji ne govore u prilog tvrdnji o genocidu. Mi tražimo zajedničku međunarodnu komisiju čije sjedište ne mora da bude u Banjaluci, pa čak ni u BiH. Neka bude u Briselu. Neka naprave priču o stradanju koja će biti objektivna, a ne da to čine politički sudovi – predložio je Dodik. On je ponovio da su visoki predstavnik u BiH i drugi predstavnici međunarodne zajednice jednostrani i antisrpski motivisani.

- OGLAS -

– To se vidi na priči kako treba degradirati Republiku Srpsku, smanjiti prava srpskog i hrvatskog naroda i ojačati centralnu ulogu. To se neće desiti, to je prošlo vrijeme i od toga nema više ništa – naglasio je Dodik. On je upitao kako Incka nije sramota da priča kako je Srba malo ovdje, a njegovi preci su na ovim prostorima u dva navrata ubili 40 odsto Srba koji su u to vrijeme živjeli, prenosi Srpskainfo. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA