Vijesti
Živković: Vučić nije preuzeo jedino pravo prve bračne noći Predsjednik Nove stranke Zoran Živković kazao je da predsjednika Srbija Aleksandra Vučića neće otjerati na gandijevski način, ali da je opoziciona "Slobodna zona" u Pionirskom parku jedan od kamičaka u mozaiku koja treba da dovede do toga
#

Živković je novinarima rekao da taj "kamičak u mozaiku" treba da dovede do toga da Srbija postane jaka, ozbiljna i lijepa država.

"Neće nas odavde otjerati ni neki od onih Simo Spasić ludaka koji se deru okolo, on nije samo ludak on je osuđen za silovanje, za nasilje u porodici je bio u zatvoru, to je slika čovjeka koji brani Aleksandra Vučića direktno ispred zgrade Predsjedništva", rekao je Živković i dodao da ih neće otjerati ni bilo kakav apel ili kletva neke sveštene osobe, prenosi Beta.

On je za jučerašnje učešće Vučića na Saboru Srpske pravoslavne crkve kazao da je to "neviđeni blam" za SPC, prenose Vijesti.ba.

Živković je rekao da svi oni koji misle da "Slobodna zona" ne valja da dođu da vide i daju neki bolji i realniji savjet. Naveo je da o tome ne treba da učimo od Albanaca koji bacaju Molotovljeve koktele na institucije u Tirani.

"Hvala na savjetu, ti isti će sutra reći da je to divljaštvo. Ti koji kažu da treba da se uradi nešto radikalno, ali oni ne znaju šta je to, ali znaju da ovo ne valja, hvala na savjetu, ali dajte nešto što je realan savjet", rekao je Živković.

On je naveo da vlast "laže o investicijama, posebna o kineskim - da su na ivici da budu 10 milijardi eura, a da su one blizu 2,5 milijarde eura", kao i da se "krediti podvode pod investiciju" i dodao da trenutnu vlast treba mijenjati "ne da bi došao neko drugi, već zato što ona ne valja".

"Znači u odnosu na tursko vrijeme, od tog aga, sultan (predsjednik Aleksandar Vučić) nije preuzeo jedino pravo prve bračne noći", rekao je Živković i dodao da je "jedan čovjek uzurpirao svu vlast".

Nova stranka je danas cjelodnevno preuzela dežurstvo u opozicionoj "Slobodnoj zoni" u Pionirskom parku ispred zgrade Predsjedništva od Socijademokratske stranke.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.