9 C
Sarajevo
20.04.2024

Dojavljeno da je Gačić u Stocu, policija privela pogrešnu osobu

Ove informacije za Klix.ba potvrđene su iz Policijske uprave Stolac, uz naglasak da je bezbjednosna situacija pod kontrolom i da građani nemaju razloga za zabrinutost.

Kako Klix saznaje čovjek za kojeg se smatralo da je Edin Gačić bio je izvjesni muškarac iz Doboja.

Podsjećamo, Gačić se tereti da je u ponedjeljak u 7:30 u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića.

- OGLAS -
Potraga za trostrukim ubicom podignuta na viši nivo

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona podigla je danas na viši nivo potragu za odbjeglim Edinom Gačićem, koji je osumnjičen za ubistvo u Konjicu, na terenu je dovoljan broj policajaca, a dobijena je i specijalna oprema, rekao je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić.

“Koristimo sofisticiranu opremu koju smo dobili od drugih agencija. Naša jedinica za posebne namjene je takođe u Konjicu. Postupa se oprezno, jer je riječ o opasnoj i naoružanoj osobi. Potragu otežava činjenica da se na tom terenu nalazi veliki broj napuštenih kuća i objekata”, reko je Marić.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona mole javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama obavjesti najbližu policijsku stanicu.

“Ovom prilikom ukazujemo da je riječ o veoma opasnom licu, od ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom. Edin Gačić je visok oko 180 centimetara, mršavije građe, posljednji put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim pantalonama, sa smeđom pletenom kapom, a nosio je dioptrijske naočare”, naveli su iz MUP-a.

Četvrti je dan intenzivne potrage za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je osumnjičen da je u ponedjeljak svirepo ubio Sauda Sultanića.

Gačić je bio pripadnik zloglasnog odreda “El mudžahedin”, a prije ovoga počinio je još dva ubistva.

Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio saborca iz odreda “El mudžahedin” Ismeta Gunića. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA