5 C
Sarajevo
25.04.2024

Izbor za najbolju filmsku lokaciju Evrope

Otok Vis na kojem se ovo ljeto snimao drugi nastavak filma ‘Mamma Mia’ nominovan je za najbolju europsku filmsku lokaciju. U konkurenciji za nagradu nominirano je još 12 europskih gradova. Filmska ekipa provela je na otoku čak 24 dana snimajući scene i kadrove, a samo iz Hrvatske je na setu  radilo 270 radnika iz različitih oblasti filmske industrije.
 
 
 U toku snimanja na otoku su boravili Pierce Brosnan sa suprugom Keely Shaye Smith. Glumci Andy Garcia, Lily James i  Mattom Smith, samo su neki od glumaca koji su posjetili Hrvatsku.
 
Prošle godine  prvi je put organizovana dodjela nagrada, a osvojio ju je njemački grad Görlitz, koji je bio lokacija filma ‘The Grand Budapest Hotel’. Za najbolju filmsku lokaciju nominovani su i pustinja Tabernas u Španiji, Innsbruck u Austriji, Frankfurt Njemačka, Corfu Island u Grčkoj, jezero Carezza u Italiji, Fort St. Elmo  muzej na Malti, Valle dei Calanchi, Viterbo Italija, Belgija, Teide Nacionalni park u Španiji, Michaelerplatz u Austriji i Preikestolen u Norveškoj.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA