Vijesti
Danas je 11. jula. Dan sjećanja na srebreničke žrtve koje su izgubile živote od strane agresorske ruke.
"11. jula počinjen je genocid nad bosanskim muslimanima: Danas se sjećate, plačete, prezirete počinioce..." (VIDEO)
Danas se u Bosni i Hercegovini obilježava 27. godišnjica genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Ukopano je pedeset žrtava genocida.
Adna Burak, novinarka i novo lice FACE TV, danas se prisjetila srebreničkih žrtava i odala im počast, ukazavši na najveću rak-ranu bošnjačkog naroda: genocid.
#

U videu ispod pogledajte i poslušajte šta je poručila novinarka FACE TV Adna Burak. 

"Danas je 11. jula. Na ovaj datum počinjen je genocid nad bosanskim muslimanima. Danas se sjećate, plačete, prezirete počinioce, ne možete opisati osjećaje koji teku vašim tijelom, umom i dušom... E, narode moj, malo ste zalutali. Izgleda da se samo sjećate i spominjete genocid 11. jula. Nije mi jasno i nikada neće biti da upravo pojedini bosanski muslimani svoje mjesto pod zvijezdom traže u zemlji agresora, da su pjesme na veseljima one koje pjeva žena ratnog zločinca, da se pojedinci dive i tako gordo stoje ispred te iste žene i grle je... Zamislite da vam neko siluje sestru, majku, rodicu... Zamislite da vam strijeljaju oca, brata, daidžu... Pa mislim da ne možete ni zamisliti. U Srebrenici se 1995. to sve dogodilo, a Evropa i svijet su nijemo posmatrali. Da vas pitam, narode moj: gdje vam je, nakon 27 godina, dostojanstvo?"

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FACE TV (@facetv)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.