2 C
Sarajevo
27.04.2024

Marchelo: „Sveti bes” u novom ruhu (VIDEO)

Jedan od najvećih hitova srpskog repera Marka Šelića Marčela, numera “Sveti bes” dobila je novu verziju. Prema originalnoj kompoziciji koju potpisuje Rade Sklopić Rejd, koja je napravljena prije deceniju i po, ovoga puta odsvirala je banjalučka Rock Simfonija.

„Iako mračna i teška stvar, ’Sveti bes’ oduvijek je spadao u one publici najdraže”, kaže Marčelo o novom izdanju pjesme koja u redovima njegovih poštovalaca uživa gotovo kultni status. Marčelo je, inače na koncertima banjalučke Rock Simfonije već godinama rado viđen gost, a na repertoaru se, između ostalog, često nalazio i „Sveti bes”, koji za autore ima posebnu emotivnu vrijednost. „To je prvo što smo nas dvojica, kao kompozitor i tekstopisac, ikada napravili zajedno, a na refrenu su, osim Dragoljuba Markovića i Gage Ilinčića, i vokali našeg druga Boksija Kinđića, koji više nije među nama”, ispričao je Marčelo.

Animirani spot djelo je Mustafe Mulahusejnovića, vizuelnog umjetnika koji se ovoj pjesmi takođe vratio u vrijeme njenog prvobitnog objavljivanja, nadahnula ga je za „prvu ruku” videa, kojom je u sliku pretočen dio pjesme. Sada je pred publikom dovršen rad, takav da u stopu prati i dodatno dočarava atmosferu ovog Marčelovog hita.

Ovim izdanjem Marčelo i njegovi saradnici najavljuju čitav niz projekata na kojima marljivo rade.

 „Godina nam je svima izmakla iz ruku, umesto u studiju, proveli smo je u kućnoj radinosti i strepnji od loših vijesti, dovijajući se kako da je pregrmimo, pošto je najveći dio naših aktivnosti, samim tim i prihoda, bio onemogućen. Sljedeća godina zato mora biti velika i puna elana. Osim obećanog novog albuma, čiji smo prvi singl („Udahni”) objavili u februaru, biće tu i jedan zaseban mini-album od sedam pjesama za ljubitelje našeg starijeg zvuka, kao i muzika iz predstave ‘Bura’ i Rejdov novi samostalni kompozitorski album ’12 Rooms’. Što se pak ’Svetog besa’ tiče, rimejk nije tu da zamijeni staru verziju. Zajedno sa spotom, on je poklon u znak zahvalnosti našoj publici. Za vjernost, ljubav i strpljenje”, poručio je Marčelo.
 
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA