Vijesti
Crnogorski premijer Dritan Abazović izvinio se "Majkama Srebrenice" Crnogorski premijer Dritan Abazović uputio je izvinjenje "Majkama Srebrenice" zbog današnje izjave na komemoraciji u Srebrenici povodom 27. godišnjice genocida.
#

Crnogorski premijer Dritan Abazović uputio je izvinjenje "Majkama Srebrenice" zbog današnje izjave na komemoraciji u Srebrenici povodom 27. godišnjice genocida.

"Oprostite, 'Majke Srebrenice', na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako djelo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi", poručio je. 

Abazović je danas u govoru rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima te da ga nisu počinile vojske već politike. Nedugo zatim je svoju izjavio objasnio riječima da je želio reći kako su genocid počinile politike jer one stvaraju zlo.

Na kraju je uputio izvinjenje nakon štu su "Majke Srebrenice" reagovale i zatražile da se crnogorski premijer izvini svim žrtvama genocida u Srebrenici.

"Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci; ubila ih je organizovana vojska. U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina", poručile su majke Srebrenice.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.