Vijesti
Genocid je, Abazoviću, počinjen nad tim ljudima upravo zato što su bili Bošnjaci! Enver Išerić, pravni ekspert komentirao je izjavu Dritana Abazovića, premijera Crne Gore, koji je kazao da genocid nije izvršen nd Bošnjacima, nego ljudima, a što je odjeknulo u javnosti.
#

"U svom govoru na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici crnogorski premijer Dritan Abazović izjavi: „Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima“. Šta to Abazoviću želiš da poručiš ? Da žrtve genocida nisu Bošnjaci? Ili si time želio negirati postojanje Bošnjaka kao naroda, pa si ih nazvao samo ljudima. Genocid je Abazoviću počinjen nad tim ljudima upravo zato što su bili Bošnjaci. A Bošnjaci jesu i ljudi i to u pravom smislu te riječi, koji se, i pored svega što im se dogodilo, zalažu za mir i pomirenje, ali uz uvažavanje istine o genocidu i stradanju Bošnjaka, koja je utvrđena od strane međunarodnih sudova.

Osim toga izrekao si još jednu neistinu, a to je da „genocid nisu počinile vojske, već politike". U presudi Međunarodnog suda pravde je utvrđeno da su genocid u Srebrenici počinili vojska i policija

Republike Srpske, gospodine Abazoviću. To je prava istina. A to su uradili po naredbi i odobrenju politike. Zato gospodine Abazoviću, kada govorite o genocidu nad Bošnjacima, koristite utvrđene i poznate činjenice, a ne neke Vaše paušalne ocjene i zaključke, želeći time da ispadne da ste pametniji od drugih, a ustvari unosite  smutnju i nered. To u Bosni ne smijete raditi. Ne bi trebali ni u Vašoj državi Crnoj Gori, ali o tome neka sude građani Crne Gore". istakao je Išerić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.