Vijesti
Iz MUP-a Bratunac kazali su da će fotografije biti uklonjene "uskoro"
Nepoznate fotografije muškaraca, žena i djece na putu ka Potočarima uklonjene tek nakon završetka obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida Naša ekipa je pri povratku u Sarajevo uočila da je tek u toku uklanjanje fotografija, što potvrđuje insinuacije da je ovo bio pokušaj provokacije.

Uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, 9. jula, na dijelu puta ka Memorijalnom centru "Srebrenica – Potočari", osvanuli su plakati, odnosno fotografije za koje se ne zna ko je na njima i kakvu bi simboliku trebale predstavljati. 

Tim povodom FACE je 9. jula kontaktirao Policijsku stanicu Bratunac s upitom. Željeli smo dobiti zvanične informacije i tom su nam prilikom kazali da ne znaju ko je postavio ove fotografije, ali su potcrtali da će iste biti uklonjene uskoro, kako bi se spriječili potencijalni incidenti. 

Međutim, nakon obilježavanja 27. godišnjice i klanjanja dženaza-namaza u Memorijalnom centru "Srebrenica – Potočari", naša ekipa je pri povratku u Sarajevo uočila da je tek u toku uklanjanje fotografija, što potvrđuje insinuacije da je ovo bio pokušaj provokacije. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.