Vijesti
Oglasio se MUPRS o dženazi žrtava srebreničkog genocida Obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, kolektivna dženaza i ukop posmrtnih ostataka pedeset žrtava genocida počinjenog 1995. u Srebrenici održani su danas u Memorijalnom centru "Potočari".
#

"Komemorativni skup održan u Memorijalnom centru 'Potočari', koji su obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS protekao je mirno i bezbjedno", saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Dodaje se da je “Policijska uprava Zvornik nosilac aktivnosti obezbjeđenja komemorativnog skupa u Potočarima općina Srebrenica te da su bezbjednom održavanju skupa značajan doprinos dali sami učesnici, kao i građani te sve bezbjednosne agencije BiH”.

"Iako je na magistralnim i regionalnim putevima podrinjske regije saobraćaj bio frekventan, tokom trajanja skupa, obezbijeđeno je njegovo normalno i nesmetano odvijanje. Komemorativni skup je završen u 14:00 sati", navodi se u saopćenju.

Obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, kolektivna dženaza i ukop posmrtnih ostataka pedeset žrtava genocida počinjenog 1995. u Srebrenici održani su danas u Memorijalnom centru "Potočari".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.