Vijesti
State Department: "Američki narod se pridružuje narodu BiH u odavanju počasti žrtvama genocida" Povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, američki State Department se oglasio porukom kojom se pruža podrška porodicama žrtava.
#

Povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, američki State Department se oglasio porukom kojom se pruža podrška porodicama žrtava.

U saopćenju koje je objavljeno na stranici State Departmenta, naglašeno je kako Sjedinjene Američke Države nikada neće zaboraviti genocid u Srebrenici te da se američki narod pridružuje narodu BiH u žalovanju i odavanju počasti žrtvama.

"I dalje ćemo biti uz porodice koje su izgubile svoje najmilije i uz one koji nastavljaju neumorno tragati za nestalima, kao i uz one koji se bore za istinu, podržavaju preživjele i traže pravdu procesuirajući odgovorne", naveli su iz Washingtona.

Također, naglašavaju kako su hrabrost i snaga potrebni da se prevaziđe bol i gubitak.

"Duboko smo posvećeni pružanju podrške liderima na svim nivoima Bosne i Hercegovine koji su spremni poduzeti značajne korake ka pomirenju u potrazi za boljom budućnošću za sve građane. SAD cijene svoje dugogodišnje prijateljstvo s BiH i nastavljaju biti nepokolebljivi partner posvećen zajedničkom cilju demokratske, inkluzivne i prosperitetne BiH na putu ka euroatlantskim integracijama", zaključili su iz State Departmenta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.