Vijesti
U Dubrovniku održan Mimohod sjećanja povodom srebreničkog genocida Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su danas delegaciju Grada Sarajeva.

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i gradski vijećnik Toni Vukadin boravili su u službenoj posjeti gradu Dubrovniku.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su danas delegaciju Grada Sarajeva.

Razgovarano je o dosadašnjoj vrlo uspješnoj saradnji dvaju prijateljskih gradova. Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirela Džehverović se zahvalila gradonačelniku Frankoviću i saradnicima na gostoprimstvu te izrazila želju za nastavkom ali i unaprijeđenjem saradnje dvaju gradova.

"Posebna je oduvijek bila veza između Sarajeva i Dubrovnika, još od razdoblja Dubrovačke Republike. Uistinu imamo iznimno dobre odnose koji traju bez obzira na brojne promjene vlasti, a koje ćemo nadam se nastaviti održavati s istim entuzijazmom i respektom u duhu zajedništva i prijateljstva", istakao je gradonačelnik Franković.

Potom je delegacija Grada Sarajeva prisustvovala tradicionalnom Mimohodu sjećanja koji je povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika.

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i gradski vijećnik Toni Vukadin su, zajedno sa okupljenim učesnicima, odali počast žrtvama srebreničke tragedije i poslali poruku da se genocid koji je počinjen ne može i ne smije zaboraviti. 

Nakon prigodnog obraćanja gradonačelnika Frankovića u more su, u znak pijeteta prema žrtvama srebreničkog genocida, bačeni ljiljani. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.