Vijesti
FACE ekipa danas je medijski ispratila obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, ali jedan je detalj zaokupio pažnju našem fotoreporteru
U srebreničkoj dolini nišana počiva i jedan katolik: Majke Srebrenice ni danas nisu zaboravile Rudolfa Hrena!
Među nišanima Bošnjaka Srebrenice jedan je danas izgledao drugačije.
U dolini bijelih nišana svoj je smiraj pronašao i katolik Rudolf Hren, koji je sahranjen u kompleksu Memorijalnog centra "Srebrenica – Potočari".
#

Danas je na vječni počinak ispraćeno pedeset srebreničkih žrtava. 27. godišnjica genocida nad Bošnjacima Srebrenice svakom je danas ostavila gorak okus i potaknula emocije... Brojni građani Bosne i Hercegovine danas su klanjali dženazu-namaz identificiranim žrtvama, a u Memorijalnom centru "Srebrenica – Potočari" dosad je svoj smiraj pronašlo više od šest hiljada žrtava. 

Rudolfa nisu zaboravile srebreničke majke

FACE ekipa je danas medijski ispratila obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, ali jedan je detalj zaokupio pažnju našem fotoreporteru. Naime, među nišanima Bošnjaka Srebrenice – jedan je danas izgledao drugačije.

Srebreničke majke nisu zaboravile Rudolfa Hrena

U dolini bijelih nišana svoj je smiraj pronašao i katolik Rudolf Hren, koji je sahranjen u kompleksu Memorijalnog centra "Srebrenica – Potočari". 

Rudolf je na ovom mjestu ukopan po želji supruge i majke jer je bio borac Armije BiH. Ni majka ni supruga Rudolfa Hrena više nisu žive, ali Rudolfov spomenik ima ko obilaziti i ima ga se ko sjećati. "Majke Srebrenice" su danas, na godišnjicu obilježavanja genocida, upalile svijeće pred Rudolfovu dušu... 

Borac Armije BiH Rudolf Hren prije rata je radio u Fabrici akumulatora. Tada je ujedno i bio njegov posljednji put kada je bio na okupu sa svojom porodicom. On je, kao i hiljade Srebreničana, pokušao prijeći na slobodnu teritoriju gazeći srebreničkim šumama, ali nije uspio... Rudolfovi posmrtni ostaci pronađeni su u sekundarnoj masovnoj grobnici u Kamenici i sahranjen je 2010. godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.