Vijesti
49 žrtava u pucnjavi u dvije novozelandske džamije, osumnjičene 4 osobe (VIDEO) Novozelandska policija uništila je nekoliko improviziranih eksplozivnih naprava pronađenih u vozilima u Christchurchu nakon masovne pucnjave u dvije džamije u kojima je poginulo 49 osoba
#

Ušao je u džamiju Masjid Al Noor 10 minuta nakon što su molitve počele i pustio "desetke, ako ne i stotine rundi", rekao je svjedok Ahmad al-Mahmoud javio je Novom Zelandu.


Opisao je čovjeka da je bjelac,da ima plavu kratku kosu s kacigom i pancirkom.

Druga pucnjavanjava dogodila se u Linwood Masjidu, gdje je svjedok rekao kako su vidjeli kako muškarac izlazi iz džamije u maskirnoj opremi i motociklističkoj kacigi, dok nepotvrđena izvješća pokazuju da je pronađena bomba na obližnjoj ulici Strickland.

Četiri osumnjičenika trenutno se nalaze u pritvoru, uključujući i jednu ženu, a javni objekti i dalje su zaključani dok policija poziva džamije na drugim mjestima na Novom Zelandu da zatvore ostatak dana. Potvrđeno je da je jedan od zatvorenika australski državljanin.

Premijer Ardern potvrdio je da nitko od osumnjičenih nije na popisu "sigurnosnih satnica"

"Želim zamoliti svakoga tko je razmišljao o odlasku u džamiju bilo gdje u Novom Zelandu danas, da ne ide", rekao je povjerenik Mike Bush.


Policajci su očistili zgrade u blizini džamija, dok su škole u Christchurchu zaključane. Drugi svjedok je rekao da je vidio “čovjeka kojeg su policajci odveli sa  lisicama”.


 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.