-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Milana Božić: Imali smo jedan cilj, a naši rezultati su pokazali mnogo više

Milana Božić (18) odbojkašica je Kule iz Gradačca i članica reprezentacije Bosne i Hercegovine. Milana igra na poziciji tehničara ili dizača, a odbojku je oduvijek smatrala specifičnim sportom što je privuklo njenu pažnju.

Odbojka je ispunjava

– Još kao mala gledala sam na odbojku na TV, pa sam molila roditelje da me upišu na taj sport, ali pošto sam imala samo pet godina, oni su me smatrali jako mladom i njihov odgovor je uvijek bio kad porastem. Kroz nekoliko godina u školi smo popunjavali anketu za sekcije gdje su me moji roditelji na moje insistiranje odveli i tu sam shvatila da je to nešto što me ispunjava i čime želim da se bavim – kaže Milana, koja je rođena u Doboju, a živi u Modriči.

- OGLAS -

Potom se osvrnula i na svoj učinak u klubu.

– Bilo bi nezahvalno kada bih rekla da nisam zadovoljna. Na početku sezone imali smo samo jedan cilj, a to je bio opstanak. A naši rezultati su pokazali mnogo više od toga (4. mjesto u Premijer ligi BiH op.a.). Što se tiče pojačanja i ciljeva za narednu sezonu ne bih vam mnogo mogla reći, jer za te stvari imamo upravu koja brine o tome – ističe mlada odbojkašica.

Čekamo iduću šansu

Milana je u svojoj dosadašnjoj karijeri osvajala mnogo medalja, a izdvojila je jednu koja joj je posebno draga.

– To je definitivno iz ove sezone finale kupa FBiH, gdje smo izgubljenu utakmicu od 2:0 preokrenule u našu korist i dobile naredna tri seta i tada sam proglašena za najboljeg tehničara – riječi su ambiciozne Milane, koja smatra da se uspjeh izuzetno cijeni, jer svi vole vidjeti uporne ljude čiji se trud i rad isplati.

Njen najveći uspjeh je igranje u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se nažalost nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo.

– Ostaje veliki žal za tom utakmicom protiv Rumunije. Uložile smo toliko truda i rada, no nažalost, nismo uspjele. Šta je tu je, čekamo iduću šansu i nadamo se da ćemo je uspjeti iskoristi – ističe bh. reprezentativka.

Navija za Liverpul

Smatra da je ženska odbojka zapostvljena u BiH.

– Prije svega malo se ulaže u odbojku u BiH. Svi znamo da je fudbal broj jedan, ali to odbojku ne čini ništa manje bitnom. Nadam se da će u narednim godinama odbojka biti na znatno višem nivou – naglašava naša sagovornica.

Pored odbojke, Milana prati i ostale sportove.

– Trenutno fudbal, jer od Lige prvaka se ne može ništa drugo ni pronaći. Navijam za Liverpul. A omiljeni igrač je Mohamed Salah, tako mlad, a uspješan. Smatram da će kroz nekoliko godina biti na nivou današnjeg Mesija (Messi) ili Nejmara (Neymar) – mišljenja je perspektivna odbojkašica, koju najviše odmara druženje s porodicom i njenim psom.

Laskaju joj komentari

Zahvaljujući svom atraktivnom izgledu, mlada bh. odbojkašica mnoge muškarce ne ostavlja ravnodušnim.

– Pozitivnih komentara je uvijek bilo i to mi izmami osmijeh na lice. Svakoj djevojci laskaju lijepi komentari. Kod muškaraca me najviše privlače pažnja, razumijevanje i smisao za humor. Bitno mi je da imam povjerenje u muškarca i da uvijek imam o čemu s njim pričati – kaže zgodna bh. odbojkašica.

Otkrila nam je i koji su njeni životni uzori te planove za budućnost.

– Sportski uzor mi je Maja Ognjenović, a životni moji roditelji koji su tu bili od mojih prvih koraka, pa sve do sada. Što se tiče budućnosti, jedini plan mi je napredak i mnogo rada na sebi – zaključuje Milana Božić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA