8 C
Sarajevo
16.04.2024

David Moyes: Sjajno se osjećam zbog povratka u West Ham

Nakon što su u subotu uručili otkaz Manuelu Pellegriniju vodeći ljudi West Ham Uniteda za novog menadžera po drugi put su imenovali Davida Moyesa, koji je izjavio da se osjeća sjajno jer se vratio kući, prenosi Anadolu Agency (AA).

Škotski trener je potpisao je ugovor na 18 mjeseci, a prvi izazov će imati prvog dana Nove godine na domaćem terenu protiv Bournemoutha.

“Sjajan je osjećaj biti kući. Ovdje sam stvarno uživao i osjećam kao da imam nedovršenog posla, tako da jedva čekam da počnem raditi“, istakao je Moyes nakon preuzimanja “čekićara“.

- OGLAS -

Nekadašnji menadžer Evertona i Manchester Uniteda tokom prvog boravka u West Hamu uspio je kub spasiti od ispadanja, ali je na kraju sezone 2017/18 otišao zbog neslaganja sa rukovodstvom u pogledu budućnosti kluba. Zamijenio ga je upravo Pellegrini, koji je u prvoj sezoni uspio “čekićare“ dovesti do desetog mjesta u Premier ligi, ali ove su stvari krenule nizbrdo. Naime, West Ham je poslije 20 kola na 17. mjestu sa 19 bodova, svega jednim više od zone ispadanja.

“Izuzetno sam ponosan što sam se vratio u West Ham, ali važnije je da probam vidjeti šta mogu uraditi, šta mogu poboljšati i kako možemo ostvariti neke pobjede. Vjerujem da je sastav koji imam na raspolaganju bolji od onoga kada sam prvi put dolazio u klub, tako da se radujem saradnji s igračima. Kratkoročan cilj nam je da ostvarimo pobjede kako bi se izvukli iz pogrešnog dijela tabele“, istakao je Moyes.

Iskusni 56-godišnji trener karijeru je počeo 1998, godine u Preston North Endu. Potom je 2002. stigao u Everton gdje se zadržao 11 sezona sve do prelaska u Manchester Unitedu.

Poslije neslavne epizode na Old Traffordu, koja je trajala godinu dana, vodio je Real Sociedad, Sunderland i West Ham.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA