6.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Komšić primio predstavnike ANU BiH, razgovarano o dosadašnjem radu i problemima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je predstavnike Akademije nauka i umjetnosti (ANU) BiH, s kojima je razgovarao o rezultatima rada, ali i problemima s kojima se Akademija suočava u radu.

Predsjednik Akademije Miloš Trifković informisao je predsjedavajućeg Komšića o proteklim projektnim aktivnostima, kao i planovima za narednu godinu. Sagovornici su razgovarali i o problemima s kojima se susreće Akademija kao najviša naučna i umjetnička institucija u Bosni i Hercegovini.

Bez obzira na sve izazove i poteškoće sa kojima se susreću, predstavnici Akademije su iskazali namjeru da nastave posvećen rad na unapređenju naučno-istraživačkog i umjetničkog rada, posebno kroz projekte koji su od strateške važnosti za BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- OGLAS -

Komšić je dao podršku radu ANU BiH i naučnim projektima koje realizuje, s naglaskom na Ediciju kojom se nastoji očuvati naučna i umjetnička bosanskohercegovačka baština.

Istakao je da je Edicija, koja se sastoji od djela najznačajnijih bh. autora i prevedena je na više stranih jezika, jedan od kvalitetnijih načina da se sačuva nasljedstvo i bogatstvo bh. naučnog i umjetničkog izraza.

Sastanku su, uime Akademije nauka i umjetnosti BiH, prisustvovali i akademkinja Lidija Lincender Cvijetić, akademik Zijo Pašić i mr.sci. Amra Avdagić, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA