Vijesti
Američka ambasada u Turskoj pozvala američke državljane na oprez Američka ambasada u Ankari saopćila je u petak da će privremeno suspendovati izdavanje viza za sve američke državljane zbog vjerodostojnih izvještaja o potencijalnim terorističkim napadima i otmicama američkih državljana u Istanbulu.
# Middle East Monitor

Američka ambasada u Ankari saopćila je u petak da će privremeno suspendovati izdavanje viza za sve američke državljane zbog vjerodostojnih izvještaja o potencijalnim terorističkim napadima i otmicama američkih državljana u Istanbulu.

- Američka ambasada u Turskoj primila je vjerodostojne izvještaje o potencijalnim terorističkim napadima i otmicama američkih i stranih državljana u Istanbulu, uključujući  američki Generalni konzulat i potencijalno druge lokacije u Turskoj - saopćila je ambasada.

Ambasada u Ankari također je pozvala američke državljane na oprez, posebno uključujući boravke u velikim poslovnim zgradama, tržnim centrima i drugim lokacijama na kojima se okupljaju stranci, javlja ABC News.

Grupa Islamska država i prognana kurdska militantna grupa izvršile su smrtonosne napade na turskom tlu između 2015. i 2017. Jedna krajnje lijeva grupa također je prethodno imala za metu američku ambasadu u Ankari.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.