-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Mektić potvrdio novo vrbovanje: Vrši se ucjenjivanje, strahovit pritisak i prijetnje našim građanima

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za Oslobođenje informaciju o pokušaju vrbovanja bh. državljanina koji je putovao iz Bosne i Hercegovine za Sloveniju.

“Ja imam tu informaciju. Ambasada Bosne i Hercegovine u Sloveniji nas je obavijestila da im se javila osoba da prijavi pokušaj vrbovanja. Imamo podatke i o svim državljanima koji su u tom momentu bili prisutni. Očigledno je da je ovo bio pokušaj ponovnog vrbovanja i potpuno se potvrđuje sva ona priča o kojoj smo mi ranije govorili. Očigledno je da Hrvatska obaviještajna služba neće prekinuti s tim. Nevjerovatno je kolike oni probleme prave našim građanima, rekao je državni ministar Mektić.

Dodaje da naši građani ne mogu slobodno da se kreću, da bivaju zaustavljeni, te da se na njih vrši ucjenjivanje, strahovit pritisak i prijetnje, javlja Oslobođenje

- OGLAS -

– Ja mislim da ovo prevazilazi svaki vid korektnog ponašanja. Oni ne žele da sarađuju s našim službama, nego rade na tome da presreću građane i prijete im ukidanjem radnih viza, istakao je Mektić za Oslobođenje.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA