5 C
Sarajevo
25.04.2024

Vučić: Iza svega što rade Albanci stoji SAD i VB. Srbija uložila napor za mir u regiji! (VIDEO)

“Danas je poslije mnogo godina prijetnji zvanično formirana vojska Kosova. Albanci su pokazali da im nije stalo do prava i do pravde nego samo do sile i do napada na Srbiju. Srbija je uložila stravične napore da sačuva stabilnost i mir u čitavom regionu što nije bilo nimalo lako. Mi smo upravo zbog toga prihvatili 2013. Briselski sporazum, u želji da pokažemo razum, i znajući da ćemo se pozivati na taj dokument jer ga druga strana neće poštovati”, rekao je Vučić  i nastavio: 

“Danas je potpuno jasno da Albanci i njihovi sponzori nisu nikad željeli dijalog. Danas je jasno da iza proglašenja vojske stoje SAD, Velika Britanija i Nemačka. Od prvog dana smo za takse govorili da je to nerazumna odluka, i za to su Albanci imali podršku, jer da nisu odmah bi bili zaustavljeni” naglasio je Vučić.

Kako kaže, neki iz Evropske unije su počeli da izmišljaju neke činjenice i da lažu, dodajući da Albanci ništa od dogovorenog nisu ispunili.

- OGLAS -

“Njihovo objašnjenje je da je Kosovo suverena država pa ima pravo na to. Našli su jednog Srbina koji će da rade za njih, ali nisu našli dvije trećine Srba koji će da rade za njih, niti će ih naći. Srbi će da rade za svoj narod, a ne za vas, Amerikance ili bilo kog drugog”, poručio je Vučić.

On je rekao da će Srbija raditi na daljem očuvanju mira.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA