6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Zavod za statistiku RS: Poziv građanima da sarađuju sa anketarima

Jasmin Komić, v.d. direktora Zavoda za statistiku Republike Srpske, pozvao je danas domaćinstva koja su odabrana metodom slučajnog izbora da izađu u susret anketarima kako bi statističke institucije sa maksimalnim odzivom dobile pravi glavni okvir za uzorkovanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Komić je pojasnio da je u pitanju projekat “Podrška statističkom sistemu Bosne i Hercegovine za pripremu glavnog okvira za uzorak”, kojim treba da se uspostavi baza podata o domaćinstvima sa minimalnim informacijama neophodnim za formiranje uzoraka za određena anketna istraživanja.

“Sprovođenje ovog važnog projekta je od izuzetnog značaja za statističke institucije budući da glavni okvir uzroka služi kao osnova za anketna istraživanja kao što su ankete o radnoj snazi, potrošnji domaćinstava i drugo”, kazao je Komić.

- OGLAS -

Realizacija trogodišnjeg projekta počela je 17. septembra, a planirano je da u četvrtom kvartalu ove godine podaci budu prikupljani u 50 jedinica lokalne samouprave tokom 22 dana ili duže ukoliko to bude potrebno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA