7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Nikšić: Bećirović zbog jednistva SDP-a odustao od pozicije zamjenika

 

SDP će birati novi Glavni odbor, Nadzorni odbor kao i Statutarni odbor SDP-a.

Predsjednik SDP Nermin Nikšić kazao je uoči Kongresa ove partije kako očekuje da oko 800 delegata iz cijele BiH pokažu jedinstvo partije. 

On je kazao kako se očekuje sigurno rasprava oko brojnih pitanja, ali da misli da nema straha od nekih turbulencija. 

- OGLAS -

Nikšić se osvrnuo i na prethodne najave da bi Denis Bećirović mogao biti zamjenik predsjednika ukoliko današnji Kongres usvoji izmjene Statuta partije i uvede tu funkciju. 

“Mi u SDP imamo jedan brend u čovjeku koji je na izborima osvojio 200.000 glasova i smatrao sam da bi on trebao dobiti tu poziciju. Međutim, Bećiroviclć je na zadnjoj sjednici Predsjedništva rekao kako zbog jedinstva u partiji nije za to”, istakao je Nikšić. 

Očekuje se da bi Kongres mogao potrajati do kasno u noć.

Predsjednik Glavnog odbora SDP Saša Magazinovic kazao je uoči Kongresa ove partije kako očekuje da SDP nastavi putem demokratizacije koji he započeo na prethodnom Kongresu.

“Očekujem da današnji Kongres potvrdi da je SDP najjača partija lijevog centra koja okuplja ljude”, kazao je Magazinovic.

On je dodao kako različita mišljenja ne znače i podjele.

“Kada imamo neka različita mišljenja unutar partije, to se kod nas pokušava predstaviti kao raskol. Svugdje u demokratskom svijetu ljudi unutar zdravih partija imaju različita mišljenja oko nekih pitanja”, kazao je Magazinović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA