7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Sarajevo pobijedilo Zrinjski

U velikom derbiju prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je na stadionu Asim Ferhatović Hase slavilo pobjedu rezultaotm 1:0 protiv Zrinjskog.

Voljom žrijeba odlučeno je da se posljednji šampioni Bosne i Hercegovine sastanu u velikom derbiju na Koševu već na otvaranju nove sezone, pa smo tako imali pravi razlog za gledanje interesantne utakmice.

Utakmica je otvorena nešto mirnije, makar prvih desetak minuta, a u tom periodu Zrinjski je kontrolisao loptu nešto više, no bez prilika.

- OGLAS -

No, u 12. minuti stopostotna šansa za Sarajevo. Ili, nekoliko njih u jednom napadu. Slobodan Milanović je odlično prošao po strani, uputio sjajan centaršut, a onda su pokušavali Ahmetović, Šišić i Šabanović, no gosti su intervenisali sa gol linije.

Nije se dugo čekalo na odgovor, približno dvije minute… Fantastičan dupli pas odigrali su Šovšić i Govedarica, a doskorašnji fudbaler Zvijezde 09 je šutirao u odlično postavljenog Vladana Kovačevića.

U prvom poluvremenu bilo je još uzbuđenja. Opasan je bio Irfan Hadžić, a izdvaja se njegov pokušaj sredinom prvog dijela koji je otišao poraj desne stative Kovačevića. Bez golova otišlo se na odmor.

No, otvaranje nastavka u potpunosti pripada Sarajevu. Nije prošla ni kompletna minuta, a bordo tim je imao vodstvo. Gavrić, samo što je ušao u igru, uposlio je Benjamina Tatara koji rezantnim udarcem pogađa nebranjeni dio gola Brkića.

Taj gol ‘uzdrmao’ je Plemiće koji u narednih desetak minuta nisu mogli uspostaviti svoju igru. Ipak, od 60. minute ponovo su gosti zaigrali nešto bolje. Uslijedio je period igre u kojem su Mostarci imali više loptu u svom posjedu, pokušavali su do poravnanja, ali im to nije pošlo za rukom, pošto većih prilika nije bilo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA