12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Narcisu Mekiću 20 godina zatvora za pljačku, silovanje i trostruko ubistvo u Bugojnu

Vijeće Kantonalnog suda u Novom Travniku izreklo je nepravomoćno presudu kojom je proglasilo krivim 25-godišnjeg Narcisa Mekića iz Bugojna za ubistvo svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23) te krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom je smrtno stradala Ankica Krstanović (75). On je na osnovu toga osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina. Mekić se teretio i za silovanje Ankice Krstanović, ali je oslobođen ove tačke optužnice.

Dakle, Mekić je osuđen jer je skupa sa Seferovićem i Meškinom u noći između 26. i 27. septembra prošle godine upao u kuću Ankice Krstanović. Starica je nakon zlostavljanja zadobila 42 rane u predjelu glave i tijela, a nakon što su okončali mučenje, iz njene kuće su odnijeli 550 KM, 250 eura, zlatnu ogrlicu i narukvicu.

Krstanović je zadobila podlive, višestruke prijelome kostiju lobanje, podlive u grkljanu, prijelom podjezične kosti i brojne druge povrede, od kojih je preminula.

- OGLAS -

Nakon toga je Mekić zajedno sa Seferovićem i Meškinom došao u kuću vlasništvo Muhameda Meškina, koja se nalazi na adresi Kovačuša III u Bugojnu i u kojoj su te večeri slavili njegov rođendan. Između njega i Muhameda je došlo do svađe tokom koje je Narcis nožem nanio deset ubodnih rana Muhamedu u predjelu vitalnih dijelova tijela.

Narcis je po odlasku zapalio Mekićevu kuću te su tada stradali Muhamed Meškin i Denis Seferović.

Zbog pomaganja Mekiću Vijeće je na 12 mjeseci zatvora osudilo Almira Kurbegovića. On je, naime, nož kojim je Mekić ubio Meškina oprao i bacio u šaht. Također mu je dao čistu odjeću jer je njegova bila zamrljana krvlju.

Stranke u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA