Vijesti
Antiteroristička operacija protiv grčkih ljevičara osumnjičenih za terorizam Jedna od automatskih pušaka je korišćena u napadu na sjedište grčke socijalističke partije PASOK u Atini i u napadu na meksičku ambasadu
#

Grčka policija je saopštila da je tokom velike antiterorističke operacije danas u Atini uhapsila tri osobe i zaplijenila eksploziv i oružje, između ostalog i pušku korišćenu u napadima ekstremno ljevičarskih grupa.

Jedna od tih grupa, "Organizacija revolucionarne samozaštite", preuzela je odgovornost za bacanje ručne bombe na Ambasadu Francuske u Atini 10. novembra 2016.

U eksploziji je lakše povrijeđen grčki policajac i nanijeta manja materijalna šteta.

Ista grupa je u julu 2014. pucala na Ambasadu Meksika.

Danas su uhapšena dva muškarca i jedna žena, osumnjičeni za terorizam. Policija je navela da je treći osumnjičeni u bjekstvu.

Pretresene su tri kuće, a policija je zaplijenila više kalašnjikova, dinamit, detonatore, ručne bombe.

Jedna od automatskih pušaka je korišćena u napadu na sjedište grčke socijalističke partije PASOK u Atini i u napadu na meksičku ambasadu.

Grčki premijer Kirijakos Micotakis je pozdravio taj "važan uspjeh" policije i ponovio "riješenost da se nepovratno i definitivno stane na kraj domaćem terorizmu".

Napadi na javne institucije, medije, banke i diplomatska predstavništva su relativno česti u Grčkoj, a u pozadini su ekstremno ljevičarske i anarhističke grupe.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.