-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Ukrajinski policajac pomagao napadačima na Zvicera?

Službenik nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi priveden je u istrazi pokušaja ubistva Radoja Zvicera (37).

Tu informaciju objavio je telegram-kanal “Country Policy”, pozivajući se na izvore u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine.

Kako se navodi Černobrivi je viši narednik kijevske policijske pukovnije.

- OGLAS -
“Prema istrazi, Černobriv je sa drugim policajcima iz kijevskog puka pomogao ubicama od trenutka kada su stigli u Ukrajinu,” saopšteno je.
 
 Baranin Stefan (Mandić) Đukić (30), Podgoričanin Emil Tuzović (30), kao i srpski državljani Petar Jovanović (46) i Milan Branković (31), uhapšeni su u Ukrajini zbog sumnje da su pokušali da ubiju Zvicera.
 
 

Kako prenosi Obozrevatel, oni su uhapšeni u Odesi, a prilikom hapšenja pružali su otpor i pokušali da pobjegnu.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da je Đukić u Ukrajini boravio sa falsifikovanim pasošem Sjeverne Makedonije.

On i Tuzović navodno pripadaju barskom kriminalnom klanu, kojim rukovodi Alan Kožar.

  

Zvicer – navodni vođa kavačkog kriminalnog klana izrešetan je u utorak u centru Kijeva – na objavljenim snimcima Nacionalne policije Ukrajine vidi se da Zvicer trči u pravcu parkinga, gdje su ga, sakriveni između automobila, sačekala dva muškarca i zapucala…

Šef Nacionalne policije Igor Klimenko kazao je da su napadači u Ukrajinu stigli početkom maja, nakon čega su kupili vozila, automatsko vatreno oružje i organizovali praćenje Zvicera i njegove porodice…

Tvrdi da je ta četvorka pokušala da pobjegne i napusti Ukrajinu van carinskog nadzora, preko granice između Ukrajine i Moldavije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA