13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Sudiji koji je oštetio Milan prijeti kazna

 Talijanski sudac Michael Fabbri bit će suspendiran iduća dva kola, a do kraja sezone neće suditi Milanu, nakon što je teško oštetio ‘Rossonere’ u derbiju protiv Juventusa.

Juve je nakon preokreta slavio sa 2-1, a Fabbri je u dva navrata teško oštetio “Rossonere” koji su nakon utakmice bili bijesni.

“Derbi su odlučile očite sudačke pogreške. Užasno smo razočarani jer smo odigrali sjajno, a ostali smo bez bodova. Zaista mi nisu jasne sudačke odluke. Ne želim stvarati kontroverzu, ali suđenje je bilo razočaravajuće,” kazao je sportski direktor Milana Leonardo.

- OGLAS -

Predstavnici sudačke organizacije ovoga će se tjedna sastati s čelnicima Milana kako bi im se ispričali za sudačke propuste, no pitanje je koliko će to biti važno Milanu koji je ostao bez bodova u borbi za plasman u Ligu prvaka, prenosi Hina.

Prvu pogrešku Fabbri je načinio u 34. minuti kada nije dosudio očiti jedanaesterac za goste. Davide Calabria je ubacio s desne strane, a Alex Sandro je u kaznenom prostoru loptu skrenuo rukom. Sudac je išao pregledati sporni trenutak preko VAR-a, ali je nije dosudio kazneni udarac premda je bilo očito kako je branič ‘Stare dame’ igrao rukom.

Gosti su ipak poveli u 39. minuti golom Krzysztof Piateka na asistenciju Tiemouea Bakayoka. Juve je izjednačio u 60. minuti iz kaznenog udarac kojeg je izborio i realizirao Paulo Dybala, a do potpunog preokreta došlo je u 84. minuti kada je Moise Kean zabio za 2-1.

Tri minute kasnije Fabbri, njegovi pomoćnici, ali i suci u VAR sobi su ponovo ‘briljirali’. U glavnoj ulozi je bio bivši napadač hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić koji je nogom udario kapetana Milana Alessia Romagnolija. Mandžukić je u tom trenutku imao žuti karton i nova javna opomena značila bi i njegovo isključenje. Suci na terenu nisu vidjeli Mandžukićev potez, a nisu se oglasili niti iz VAR sobe premda su tv kamere odmah nekoliko puta ponovile spornu situaciju.

Talijanski mediji navode kako bi Disciplinska komisija mogla naknadno kazniti i Mandžukića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA