Vijesti
Assange danima gleda snimak Slobodana Praljka. Strahuju da bi se mogao ubiti Julian Assange,najpoznatiji svjetski zviždač koji sada sjedi u londonskom zatvoru, povjerio je ljekaru koji ga je obilazio dok se nalazio u ekvadorskoj ambasadi kako je bingao, dakle pasionirano i neprekidno gledao samoubistvo osuđenog ratnog zločnin
#

Dr. Sondra Crosby to je izjavila na saslušanju o izručenju suosnivača WikiLeaksa. Posvjedočila je i kako je Assange vidljivo propadao i mentalno i fizički od oktobra 2017. godine pa do zadnjeg od njene ukupno četiri posjete.

Dr. Sondra Crosby to je izjavila na saslušanju o izručenju suosnivača WikiLeaksa. Posvjedočila je i kako je Assange vidljivo propadao i mentalno i fizički od listopada 2017. godine pa do zadnjeg od njezina ukupno četiri posjeta. Crosby je profesorica na Medicinskom fakultetu u Bostonu. Pred sudom je izjavila kako je prilikom posjeta u veljači 2018. godine Assange prvi put iznio razmišljanja o samoubojstvu, odnosno o tome je ozbiljno razmišljao te je u tu svrhu bingao samoubojstvo Slobodana Praljka na Međunarodnom sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Haagu koje se dogodilo nekoliko mjeseci ranije. Podsjetimo, nakon što je Međunarodni sud potvrdio njegovu presudu na 20 godina zatvora, Praljak je deklarirao svoju nevinost te je iz bočice popio otrov kalijev cijanid srušivši se nakon toga te dva sata kasnije preminuvši u bolnici.

Sve je prikazivano uživo putem internetske stranice suda pa je Assange sve mogao i vidjeti. Liječnici je opisao kako je zaustavljao kadar po kadar te analizirao Praljkovo lice dok si je oduzimao život. Assangeovi odvjetnici tvrde da bi si on doista mogao pokušati oduzeti život ako mu se odredi izručenje u Sjedinjene Države te da mu je mentalno zdravlje ozbiljno narušeno.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.