11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Položen prvi sloj asfalta u Ulici Koševo

Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Grakop“ su postavili prvi sloj asfalta duž saobraćajnice u Ulici Koševo na dijelu od raskrsnice sa ulicama Patriotske lige i Bolnička do Ulice Sutjeska, u ukupnoj dužini od oko 270 metara. Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i njenim zamjenikom Mustafom Mulićem, te direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem tokom dana obišao ovo gradilište kako bi se uvjerili u kvalitet urađenog posla.  

–Sada možemo vidjeti koliko je dobro što smo uz rekonstrukciju saobraćajnice završili i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na čemu smo posebno zahvalni upravama komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i Direkcije za puteve KS. Ovaj projekt je najbolji pokazatelj koliko se dobrih stvari može uraditi zajedničkom saradnjom jedinice lokalne samouprave sa javnim preduzećima i kantonalnim direkcijama od čega najviše koristi imaju naši sugrađani zbog kojih smo i pokrenuli cjelokupan ovaj i sve ostale kapitalne projekte obnove i unapređenja komunalne i putne infrastrukture, objasnio je načelnik Ajnadžić tokom obilaska gradilišta.

Podsjećamo da je za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na ovoj dionici za tehnički dio posla i za nadzor bilo zaduženo Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, a finansiranje ovog projekta je na sebe preuzelo Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

U razgovoru sa općinskim načelnikom ovom prilikom su vlasnici radnji iz Ulice Koševo i stanovnici tog područja uputili pohvale izvođačima radova za profesionalno urađeni veliki posao, a posebno firmi „Grakop“ za projekt rekonstrukcije ovog dijela ulice.

Potrebno je još nekoliko dana sa povoljnim vremenskim prilikama bez padavina za postavljanje završnog habajućeg sloja asfalta i označavanje horizontalne saobraćajne signalizacije čime bi ovaj projekt bio završen u planiranom roku do kraja septembra. Završetkom navedenih radova stanovnici Centra će dobiti moderno uređenu saobraćajnicu sa dva sloja asfalta oznake SMA debljine 14 cm.

U prvoj fazi projekta rekonstrukcije dijela Ulice Koševo uklonjen je oštećeni asfalt i kolovozna konstrukcija, te je postavljen novi tamponski sloj debljine 30 cm. Također je urađena zamjena poklopaca, slivnika, rešetki, te nivelacija šahtova na novu kotu. Prije početka radova u Ulici Koševo okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige, u dužini od 440 metara. Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je nešto više od 704.000 KM.

Današnjem obilasku gradilišta su također u ime Općine Centar prisustvovali savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA