9 C
Sarajevo
20.04.2024

Đonlagić: Strateški važno sada završiti proces formiranja Vijeća ministara BiH

Predsjedavajući Kluba poslanika Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić danas je u Sarajevu izjavio novinarima da je strateški važno sada završiti proces formiranja Vijeća ministara BiH iz „suštinski važnog razloga i političke borbe u prethodnih godinu dana, a to je da dokument Program reformi BiH bude dostavljen u sjedište NATO-a“.

Taj proces ćemo, dodao je on, završiti uspostavom novog Vijeća ministara BiH i „odmah će dokument biti dostavljen i na taj način vratiti državu BiH na NATO tračnice“.

– Što se tiče uspostave nižih nivoa vlasti, konkretno Vlade FBiH, po nama ne postoji niti jedan opravdan razlog da se imenovanje nove Vlade FBiH uslovljava izmjenama Izbornog zakona BiH, iz prostog razloga što će se izmjene Izbornog zakona dešavati, ako se budu dešavale, na državnom nivou. Dakle, radi se o državnom zakonu i ta priča se mora vratiti u Parlamentarnu skupštinu BiH, jer entitet nema nikave veze niti nadležnosti oko priče o izmjenama državnog Izbornog zakona – smatra Đonlagić. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA