Vijesti
Bajden otvoreno pozvao na opoziv Trampa "Kako bismo sačuvali naš ustav, demokratiju, temeljni integritet, on mora biti opozvan", kazao je favorit za demokratskog kandidata na izborima koji se održavaju krajem iduće godine
#

Džo Bajden, kandidat za demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore  iduće godine, otvoreno je pozvao Kongres da opozove Donalda Trampa,  optuživši ga da potkopava američku demokratiju i opstruira rad  pravosuđa. 

"U očima svijeta i američkog naroda Tramp je prekršio predsjedničku  zakletvu, izdao svoj narod i počinio kažnjiva djela", rekao je Bajden u  srijedu na skupu u Nju Hempširu.

"Kako bismo sačuvali naš ustav, demokratiju, temeljni integritet, on  mora biti opozvan", kazao je favorit za demokratskog kandidata na  izborima koji se održavaju krajem iduće godine. 

Bajden je kazao kako "smo se svi smijali" kad je Tramp rekao da bi se izvukao i ako bi "upucao nekoga usred 5. avenije". 

"To nije bila šala. On puca na naš ustav. Ne smijemo mu to  dopustiti", rekao je bivši potpredsjednik SAD-a u vrijeme Baraka Obame. 

S govornice je poručio i kako je Tramp predsjednik koji je odlučio da  američka nacija "nema alata, moći ili političke volje da ga spriječi da  čini što god želi". 

"On nas ne testira. Smije nam se. Moramo mu dokazati da je nije u pravu",  zaključio je Bajden, uključivši i republikance u svoj poziv za opoziv  predsjednika. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.