Vijesti
Banjalučanka uhapšena u Australiji, policija pronašla milion dolara, nekoliko kilograma droge, pištolje i pušku Australska specijalna jedinica za borbu protiv droge upala je u stan Aleksije V. i pronašla milion dolara u gotovini, dva pištolja, pušku i lažne dokumente

Aleksija V. (24) iz Sydneya uhapšena je u Australiji pod sumnjom u organizirani uvoz droge sakrivene u bočicama čilija, piše The Sydney Morning Herald i dodaje kako je slučaj povezan s operacijom krijumčarenja droge u Australiji vrijedan 300 mil. dolara.

Uhapšena Aleksija je porijeklom iz Banja Luke, a Australska specijalna jedinica za borbu protiv droge upala joj je u stan i pronašla oko milion dolara u gotovini, dva pištolja, pušku i lažne dokumente.

Pronađena su i dva kilograma metamfetamina, te oko pola kilograma kokaina. Policija je zaplijenila mobitele, SIM kartice te lažnu vozačku dozvolu.

Policija sumnja da je djevojka bila dio organizirane akcije uvoza droge u bočicama čilija i u pranje novca u proteklih godinu dana.

Ranije ove godine australska granična policija uhvatila je četvoricu muškaraca koji su u bočicama čilija pokušali unijeti drogu u zemlju. Zaplijenili su im gotovo 400 kilograma metamfetamina koje su procijenili na 300 miliona dolara.

Droga je bila sakrivena u 768 bočica na kojima je pisalo da se radi o čili umaku. Sumnjaju da je Aleksija V. dio te skupine.

Optužili su je za više prekršaja koji uključuju posjedovanje droge i oružja te su joj odbili zahtjev za jamčevinom.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.