1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Peovićeva objasnila zašto se nije rukovala s Grabar-Kitarović

Kandidat Radničkog fronta za predsjednika Hrvatske Katarina Peović ističe da se nije rukovala sa hrvatskim liderom Kolindom Grabar Kitarović zato što Kitarovićeva štiti ratne zločince i kriminal.

Odbijanje da pruži ruku predsjedniku Hrvatske prije početka predizbornog sučeljavanja na HRT-u, što je iznerviralo Kitarovićevu, Katarina Peović objašnjava činjenicom da je Kitarovićeva odlikovala Tanju Belobrajdić, protiv koje je podnesena krivična prijava zbog maltretiranja ljudi u logoru “Lora”.

Ona podsjeća da je optužnica sadržavala svjedočanstva 24 zarobljenika o brutalnom premlaćivanju u vojnom istražnom centru u Splitu devedesetih godina prošlog vijeka.

- OGLAS -

Kitarovićeva je odbila da oduzme odlikovanja šestorici osuđenih u Hagu, među kojima su i Slobodan Praljak i Dario Kordić, koji su osuđeni za ratne zločine, navodi Peovićeva.

Ona napominje da je Kitarovićeva imala veoma loš odnos prema migrantima.

“Kolinda Grabar Kitarović je pozivala vojsku na granice, za američku televiziju izjavljivala da izbjeglice nanose štetu hrvatskom turizmu, podsticala nezakonito postupanje policije prema imigrantima”, napisala je Peovićeva kao objašnjenje za svoj postupak.

Ona navodi da je Kitarovićeva pomilovala osuđene za privredni kriminal koji su povezani sa njenim donatorima u kampanji poput Leona Sulića, koji je iz “Kroacija busa” izvukao 15 miliona kuna (oko 11,7 miliona evra), i Danka Sitera, bivšeg člana Uprave “Karlovačke banke” osuđenog zbog opraštanja milionskog kredita preduzetniku Nikoli Hanželu.

“Nije riječ o ‘nedostatku kućnog vaspitanja’, kako kaže Kitarovićeva, već o principu”, ističe Peovićeva u saopštenju, a prenose hrvatski portali.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA