3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Mostarci očekuju promjene nakon izbora: Dosta se problema nakupilo u ovih 12 godina

Izbori za mnoge znače mnogo, pogotovo što pojedini po prvi put mogu glasati. Kako ističu, osnovna stvar koja se u gradu mora riješiti jeste komunalna infrastruktura.

“Komunalni problemi su prvo što vidimo u ovom gradu. Znamo kako se zagađuju naše rijeke i mislim da svi želimo da ovaj grad bude naljepši i najčišći”, rekao je jedan od građana Mostara.

Stariji Mostarci i Mostarke nisu uvjereni da ove izbore može doći do značajnijih promjena ali kako kažu i mali pomak bio bi značajan.

- OGLAS -

“Važno je Mostar vratiti Mostaru. Jedino promjenama možemo uraditi nešto. Očekujem barem malo pomaka nakon ovih izbora”, rekao nam je jedan stariji Mostarac.

“Nadam se da će izbori u konačnici donijeti ljude koje će izabrati stanovnici ovog grada i da konačno Mostar počne živjeti normalnim životom. Puno je problema u gradu. Od načina razvoja grada, turizma, urbanizma. Toliko se tema nakupilo u ovih 12 godina da je teško nešto izdvojiti”, rekla je građanka Mostara.

Pored komunalnih problema, najvažnije probleme koje ističu građani i građanke Mostara, a koje bi trebalo riješiti, jesu jačanje ekonomije, problemi nezaposlenosti i zadržavanje mladih ljudi u gradu na Neretvi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA