Vijesti
Beskućnike na parkingu drže u nacrtanim pravougaonicima! (FOTO) Jedan zaraženi bio je dovoljan da se zatvori prihvatilište za beskućnike i da 500-ak osoba ostane bez sigurnog mjesta za prespavati. Grad Las Vegas se dosjetio - hajdemo ih staviti na parkiralište

Ljudima bez krova nad glavom Las Vegas je dao imaginarni krevet, doslovno.

Nakon što je potvrđeno da je jedan beskućnik, korisnik jednog katoličkog prihvatilišta za beskućnike u Las Vegasu, pozitivan na koronu, ono se moralo zatvoriti. Tako je oko 500 beskućnika tražilo novo mjesto gdje se mogu smjestiti, barem ugodno prespavati, budući da je i drugo prihvatilište u gradu bilo popunjeno, prenosi CNN.

Stoga ih je grad, pokraj svih praznih hotela i motela u ovo vrijeme, smjestio na jedno prazno parkiralište. Na njega je bilo postavljeno više od 2.200 kvadrata tepiha za kao prostirka za spavanje. Postavili su ga lokalni studenti, no ubrzo je uklonjen i tako je 117 osoba ostalo ležati na hladnom betonu.

Prvu noć, dok je tepih još bio ondje, na njemu je spavalo 66 osoba, no vlasti su ga nakon toga uklonile. 'Zarobljeni' su unutar ocrtanih pravokutnika koji ih zadržavaju udaljene jedne od drugih 1.83 metra. Tepih bi, rekli su navodno, bilo preteško održavati dezinficiranim.

  

 Smatramo da bi bilo preteško dezinficirati i čistiti tepih. Zamolili smo za madrace koji se mogu lako očistiti, ali nismo ih dobili  - rekao je za CNN David Riggleman, šef komunikacija Las Vegasa.

Fotografije beskućnika koji spavaju na hladnom betonu ubrzo su preplavile društvene mreže, a mnogi su zgroženi onim što su vidjeli.  Ipak, tješi činjenica da se ondje nalaze i studenti medicine koji mogu pomoći nazočnima, a možda pritisak javnosti natjera vlasti da nađu ipak prihvatljivije mjesto za smještaj osoba.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.