7.7 C
Sarajevo
27.04.2024

Prce: Ako im se vrate Jaanimaa i Patrail onda su jako dobra ekipa i šanse u Estoniji su podjednake

Rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju dvije izuzetno važne utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Estonije, a iskusni Nikola Prce smatra da su na gostovanju podjednake šanse ukoliko se Estoncima vrate dva važna igrača.

Estonija je uvijek bila “tvrd orah” za našu reprezentaciju, a u dosadašnjih deset zvaničnih utakmica u kvalifikacijama za svjetska i evropska prvenstva naš tim je ostvario pet pobjeda, dok su Estonci upisali tri trijumfa, a dva duela su završila bez pobjednika.

“Okupili smo se da započnemo ove kvalifikacije koje su prekinute usljed pandemije prije utakmice sa Austrijom. Imamo dvije utakmice sa Estonijom. Svi znamo da su nam te utakmice najvažnije i da sa te dvije pobjede ostajemo u igri za treće mjesto, kao i drugo, prvo, nebitno…”, rekao je Prce, dodavši:

- OGLAS -

“Igramo protiv reprezentacije s kojom smo se mnogo puta do sada susretali. Nemamo baš neka dobra iskustva iz gostujućih utakmica. Posljednju utakmicu nisu nas baš razbili, ali dobili su nas uvjerljivo”.

Iskusni reprezentativac Bosne i Hercegovine smatra da će dosta zavisiti od toga da li će na raspolaganju imati Deneru Jaanimaau i Maita Patraila.

“Dobra su ekipa, a ako im se vrate sada Jaanimaa i Patrail onda mislim da su jako dobra ekipa. Gledali smo ih protiv Austrije. Igrali su 55 minuta top i na kraju izgubili. S Njemačkom su bili u egalu prvo poluvrijeme. Sigurno je da imamo šanse”, istakao je Prce, a potom dodao:

“S ova dva igrača koja oni dobijaju, šanse su 50:50 u Estoniji. Možda dajem malu prednost nama. Prošlo je puno vremena od kada smo bili zajedno. Prošli put nas je bilo samo deset. Vidjet ćemo u ovih još nekoliko treninga. Ja se nadam da ćemo pobijediti utakmicu”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA