10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Članovi balkanske mafije fotografijama prestravili London

 

Među slikama lako dostupnima na internetu su fotografije torte ukrašene novčanicama od 50 funti s likom kraljice, inicijali bande ispisani listićima marihuane i djeca sa simbolom bande.

 

- OGLAS -

Fotografija ima više od 8.000, prikazuju članove bande, oružje, drogu, skupe automobile, atraktivne djevojke i “život na visokoj nozi”, doduše u poprilično neuglednoj četvrti Barking, u istočnom Londonu.

 

Ova banda, koja se nazvala Hellbanianz, tvrdi da pod kontrolom ima cijeli London i da su spremni u ratu s drugim bandama potvrditi svoju premoć. Daily Mail piše da je spomenuta banda odgovorna za šverc miliona funti vrijednog kokaina u London.

 

Tri člana bande, među kojima i Tristen Asllani, prije dvije godine uhapšena su i osuđena na najmanje 42 godine zatvora zbog posjedovanja šest miliona funti vrijedne droge i strojnice s prigušivačem, piše Daily Mail, ali po onome što hiljade sljedbenika mogu vidjeti na slikama, gangsterski život više je nego primamljiv.

 

Članovi bande objavljuju fotografije čak i iz zatvorskih ćelija, ali i iz skupih Bentleyja.

 

Za razliku od drugih bandi, koje su opreznije s objavama na društvenim mrežama, ova skupina naveliko se hvali svojim kriminalnim životom.

 

Prije nekoliko dana jedan je član pozirao sa srednjim prstom uperenim u kameru te napisao: “Ja ih pokušavam potrošiti… Vi ih pokušavate zaraditi”.

 

U jednom videosnimku objavljenom na stranici YouTube članovi repaju o svom životu opisujući se bogovima Londona i poručuju da su spremni za nasilje. Daily Express piše kako su Hellbanianz nadmašili druge bande u Londonu po okrutnosti u obračunima.

 

Albanske bande, piše Daily Mail, krijumčare velike količine kokaina u Veliku Britaniju i nadležne nacionalne službe vjeruju da su u velikoj mjeri pridonijele epidemiji bandi u Londonu. Neke od bandi vrbuju mlade za prodaju droge izvan Londona.

 

U slučaju albanskih bandi kokain pristiže iz Albanije kamo je transportiran iz Južne Amerike. O kolikim je količinama riječ, govori podatak Daily Maila o nedavnoj zapljeni 160 miliona funti vrijednog kokaina u pošiljci banana koja je stigla u jednu albansku luku, prenosi Jutarnji.hr

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA