5 C
Sarajevo
25.04.2024

Mercedes-Benz uskoro predstavlja konceptni Electric Silver Arrow

Službena premijera ove nove studije čiji je osnovni zadatak dodatno promovirati liniju EQ bi se trebala održati sljedećeg mjeseca na Pebble Beach Concourse d’Eleganceu.
 
Riječ je dakle o automobilu za čiju će inspiraciju poslužiti legendarni trkaći model iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a ako je suditi prema spomenutoj skulpturi radit će se o vozilu s jednim sjedalom, otvorenog kokpita, dugačkog prednjeg kraja, velikom vertikalnom “perajom” i sl. detaljima, piše Autonet.
 
Ono što je još važnije od dizajna je činjenica da će u ovaj model biti ugrađen električni pogonski sklop što bi trebalo rezultirati performansama sličnima onima modelu W 125 koji je 1938. razvio prosječnu brzinu od 432,7 km/h. Kako bi ostvario dotični rezultat ovaj će pogonski sklop morati biti osjetno snažniji od onog u modelu SLS AMG E-Cell čija su četiri električna motora razvijala kombiniranu snagu od 750 KS i najveći okretni moment od 1000 Nm što je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 3,9 sekundi.
 
Sama studija će biti tzv. one-off model, no njen pogonski sklop bi nam trebao ukazati na neki budući Mercedes-AMG EQ model. Podsjetimo, prvo će na tržište stići crossover EQC, a do 2022. će stići otprilike deset električnih EQ modela. S vremenom će se zasigurno otvoriti i prostor za električne sportaše.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA