10 C
Sarajevo
19.04.2024

Čubrilović oponašao Dodika, vrijeđao “pedere” i ponizio Narodnu skupštinu

 

Čubrilović je u svom obraćanju članovima raspuštenog Gradskog odbora DNS Banjaluka, održanom tokom vikenda, rekao da mu je dosadilo da se ubjeđuje “sa nekim stranačkim ljudima i najužim rukovodstvom” DNS oko pojedinih stvari.

 

- OGLAS -

– Neću to da iznosim ovdje i neću ništa ružno da kažem o tim ljudima… Ali, moram reći da sam predsjedniku u razgovoru sa njim rekao da ja ne mogu da budem u stranci u kojoj odlučujuću riječ imaju narkomani, pederi i kriminalci, rekao je Čubrilović.

 

Čubrilović nije imenovao “pedere” u DNS-u, ali je očito imao namjeru da ponizi svoje dojučerašnje partijske kolege. Ipak, ponizio je i mnoge građane i to sa pozicije šefa parlamenta koji je čuvar Ustava i zakona Republike Srpske.

 

Analitičarka Tanja Topić smatra da je zastrašujuće da prvi čovjek parlamenta, tog hrama demokratije, pripadnicima LGBT populacije pošalje ovakvu poruku.

 

– Ona je istina upućena njegovim dojučerašnjim partijskim kolegama, ali oslikava diskriminatorski i pežorativni odnos prema ljudima drugačije seksualne orijentacije. Kao da su kužni, kao da su građani drugog reda, i kao takvima nije im mjesto u društvu moralnih političkih čistunaca. Znači li to da prvi čovjek Narodne skupstine RS ne smatra svojima građane koji su homoseksualci i narkomani!? Šta će uraditi ako je neko slučajno iz ove grupe glasao za njega, da li je gadljiv i na glasove “narkomana, pedera i kriminalaca”!? – pita Topić i podsjeća da BiH ide ka Evropskoj uniji.

 

Čubrilović sa premijerkom Srbije Anom Brnabić koja je deklarisana lezbejka   Čubrilović pored predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je deklarisana lezbejka

 

Za nju je zanimljivo i kako bi prvi čovjek parlamenta gledao na inicijative i zakonska rješenja koja se tiču prava ovih društvenih skupina.

 

Niko od Čubrilovićevih političkih istomišljenika nije se ogradio od njegove izjave, koja ne samo što je uvredljiva i diskriminatorska prema građanima, nego predstavlja i udar na ustavom i konvencijama garantovane slobode i prava građana i to od Narodne skupštine RS,  institucije koja treba da ih štiti, a koju on predstavlja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA