5 C
Sarajevo
27.04.2024

Najbolji strijelac i kapiten Željezničara Krpić potpisao za Suwon

Kapiten Željezničara Sulejman Krpić karijeru će nastaviti u južnokorejskom Suwon Samsung Bluewingsu. 

Bosanskohercegovački premijerligaš i južnokorejski Suwon postigli su dogovor o transferu Krpića, koji je već prošao ljekarski pregled i potpisao ugovor.

Sulejman Krpić rođen je 1. januara 1991. godine u Brčkom. Prije nego što je na ljeto 2018. godine došao u Željezničar, igrao je za Orašje, Dinamo Zagreb, LASK, Sarajevo, Metalac, Slobodu, AIK i Tractor. U dresu “Plavih” odigrao je 54 utakmice, a postigao je 31 pogodak. Proteklu sezonu završio je kao najbolji strijelac prvenstva sa 16 golova, dok je u jesenjem dijelu ove sezone 12 puta zatresao protivničku mrežu.

- OGLAS -

Suwon Samsung Bluewings je južnokorejski klub koji je osnovan 1995. godine. Posljednju sezonu, koja je završena početkom decembra, završili su na osmom mjestu K League 1, najjačeg ranga takmičenja. Suwon je četverostruki prvak Južne Koreje, osvojio je i devet titula u kupu. Dva puta je osvojio Ligu prvaka Azije. Domaće utakmice igraju na Suwon World Cup stadionu kapaciteta 46.959 sjedećih mjesta. Ekipu sa klupe predvodi bivši reprezentativac ove zemlje Lee Lim-saeng, saopćeno je iz Željezničara.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA