5 C
Sarajevo
25.04.2024

Kraj sezone Premier League odigrat će se u Kini?

Premier League razmatra prijedlog jednog kluba iz najbogatijeg nacionalnog prvenstva na svijetu da se preostalih devet kola sezone Premiershipa 2019./20., prekinute zbog pandemije koronavirusa, odigra u Kini.

Informaciju o tome da je opcija da se sezona engleskog prvenstva, prekinutog zbog koronavirusa, završi gotovo 10 tisuća kilometara od Engleske, i to u državi koja je izvor virusa koji paralizira svijet, donosi The Athletic. 

Podatak da se ovakvo nešto uopće uzima u obzir pokazuje koliko daleko su vođe klubova Premier League spremne ići samo kako televizijskim kućama ne bi morali vratiti oko milijardu eura za TV prava, koja bi prekidom sezone ostala neostvarena.

- OGLAS -

Čelnici svih 20 engleskih prvoligaša upravo održavaju videokonferenciju na kojoj nastoje naći model kako, kada i gdje završiti sezonu jer je s obzirom na to da je u Velikoj Britaniji preko 35 tisuća oboljelih i više od tri tisuće umrlih od posljedica korone, a te brojke i dalje rastu, jasno da će službeni rok do kada se ne igra Premiership, a to je 30. travnja, biti pomaknut.

Kao i da se neće moći igrati u Engleskoj jer, kako otkriva Daily Mail, oba kluba iz Manchestera te Chelsea pregovaraju s britanskim ministarstvom zdravstva da se njihovi stadioni i travnjaci pretvore u bolnice.

U takvoj situaciji traže se lokacije na kojima bi bilo sigurnije igrati utakmice i dovršiti sezonu. Kina je predložena iako je izvorište zaraze jer je posljednjih tjedana ostvarila golem napredak u suzbijanju koronavirusa, koji je krajem prosinca prošle godine izbio u Wuhanu.

Zastupnici ovakve ideje zastupaju privremenu selidbu Premier League u Kinu upravo kako bi se stadioni engleskih prvoligaša za to vrijeme, dok korona hara Otokom, mogli iskoristiti kao bolnice i prihvatni centri.

Početkom tjedna Times je pisao da će se ova sezona Premiershipa do kraja igrati po trening-kampovima u engleskoj provinciji bez prisutnosti gledatelja i da će sve preostale 92 utakmice prenositi televizija.

Ovaj izvor navodi da će se ostatak sezone odigrati u izoliranim kampovima, poput onih u kojima reprezentacije borave tijekom velikih natjecanja. Lokacije na kojima će se Premiership igrati do kraja bile bi u Midlandsu i eventualno na londonskoj periferiji.

(index.hr)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA