2 C
Sarajevo
26.04.2024

Dodik: Vrijeme nametnutih rješenja je prošlo, vrijeme je za dogovore

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da nije razgovarao, niti potpisao koaliciju s predstavnicima SDA, već da je SNSD spreman na saradnju s bilo kojom strankom koja predstavlja i bošnjačke interese.

Dodik je dodao da je SNSD spreman na saradnju s bilo kojom strankom u Federaciji BiH, koja bude u većini u tom entitetu, te da su ranije o učešću u vlasti razgovarali jedino s HDZ-om.

I u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH će glasati, kaže, za kandidate one stranke koje bude spremne da se međusobno podrže predloženi kandidati.

- OGLAS -

Dodik je rekao da je legitimno da RS ima svoj stav o mogućim vojnim savezima BiH, ističući da taj bh. entitet ima u Narodnoj skupštini usvojenu rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

Istakao je da i kod predstavnika vlasti i opozicije u RS nikada nije bilo razlike po pitanju mogućeg priključenja u NATO te upitao šta su dobile zemlje u regionu ulaskom u taj vojni savez.

-Vrijeme nametnutih rješenja je prošlo, vrijeme je za dogovore – dodao je on ističući da je “za BiH najbolje da vodi politiku neutralnosti”.

-Svaka vrsta svrstavanja BiH, dok su globalni odnosi kakvi jesu, potpuno je pogrešna i za Bošnjake, Srbe i Hrvate… Nama trebaju svi saveznici i s istoka i zapada i ne smijemo da izgubimo bilo kakvi kontakt – rekao je Dodik.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA