20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Radojičić: Tužba od 180.000 KM nije podnijeta protiv članova ‘Pravde za Davida’

 
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić precizirao je danas da Grad nije podnio tužbu protiv grupe “Pravde za Davida”, niti protiv troje njenih pripadnika, već formalnih organizatora skupa 30. decembra 2018. godine, zbog kojih su tada otkazana tri novogodišnja koncerta.
 

Grad Banja Luka traži 178.445 KM odštete zbog, kako su naveli, onemogućavanja proslave Nove godine.

Tuženi su Pavle Knežević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa za koji gradske vlasti tvrde da je uzrokovao milionsku štetu, jer je organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

Radojičić smatra da su te osobe vezane za PDP, a ne “Pravdu za Davida”.

- OGLAS -

-Ne znam da su to troje mladih ljudi pripadnici ‘Pravde za Davida’, oni su bili formalni organizatori skupa 30. decembra 2018. godine. Mislim da je njihova veza sa PDP-om, a ne sa grupom “Pravda za Davida”, bar su se tako deklarisali, a tuženi su za nanesenu konkretnu štetu Gradu, jer je toliki iznos bio što od sponzora, što od Grada za neodržane koncerte – rekao je Radojičić novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je da Grad u ovom predmetu zastupa Pravobranilaštvo Republike Srpske, te da očekuje da se o tome vodi sudski postupak jer je Banja Luka pretrpila konkretnu štetu zbog onemogućavanja održavanja novogodišnjih koncerata.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA